Webdesign: Ma´tÚ Webcreations

Home

Focusing en de wijsheid van je lijf

Je lijf is het enige tastbare waarover je beschikt. Je ervaart daarin jezelf, je gevoelens en gedachten en jouw unieke reacties op de wereld. Door te focussen op de min of meer vage signalen van je lijf ontvang je informatie die je nodig hebt om jouw unieke leven te leven; jouw leven, zoals het zich aandient met zijn mogelijkheden en zijn grenzen.

Hoe onaantrekkelijk of lastig het vaak ook mag lijken om open te staan en respect te hebben voor lijfelijke gewaarwordingen, uiteindelijk kost het veel meer energie om dat niet te doen. Wanneer je hoofd en je lijf langs elkaar heen werken of elkaar tegenwerken, reageer je immers heel anders dan je misschien diep van binnen zou willen of neem je mogelijk beslissingen waar je later spijt van hebt.

De Amerikaanse psycholoog en filosoof Eugene Gendlin PH. D. heeft ontdekt hoe je contact kunt maken met wat je in je lijf ervaart en hoe je daar vervolgens met je aandacht bij kunt blijven. Want dat is nodig om de signalen van je lijf te kunnen begrijpen en de noodzakelijke veranderingen in je leven mogelijk te maken.